Blog de Marc Arbós

Blog de Marc Arbós

Què faig i penso —

Aquí hi trobareu treballs i pensaments que vagi fent i tenint

Exemple de teaser

PFE - ReferènciesPosted by Marc Wed, May 19, 2010 14:16:37
Un teaser del que realment s'en va fer ressò va ser el que Movistar va dur a terme en el seu últim canvi d'identitat corporativa, on va inundar els mitjans de comunicació amb la nova marca sense dir en cap moment què es tractava.


S'en va parlar molt, que al cap i a la fi és del que es tracta quan es realitza una campanya de comunicació.


  • Comments(0)//blog.marcarbos.com/#post40

Coherència gràfica

PFE - ReferènciesPosted by Marc Wed, May 19, 2010 01:10:15
La gràfica de la identitat corporativa de l'empresa del sector tèxtil Teixidors és un molt bon exemple de com tots els elements corporatius responen a un mateix concepte i línia gràfica.

Colors, composició, tractament de blancs, tipografia, fotografia... tot parla un mateix llenguatge i a cada peça està aplicat de manera molt coherent.

Sense ser un referent a nivell formal, sí que ho és a nivell de coherència de tot el projecte.  • Comments(0)//blog.marcarbos.com/#post36

Futu Magazine

PFE - ReferènciesPosted by Marc Tue, May 18, 2010 01:49:20
A nivell gràfic, la revista disenyada per FolchStudio "Futu", utilitza un recurs que considero interessant. I és que a cada entrada de secció, hi presenta un índex bastant pecliar, de manera que sobreposa les imatges que apareixen en la secció i de cada imatge en surt una referència a mode de pastilla de text. Aquest és un recurs que adaptat a Slices pot resultar molt escaient per a representar la simultaneitat i la multiplicitat de veus.

Futu Magazine

  • Comments(0)//blog.marcarbos.com/#post33

Què no fer

PFE - ReferènciesPosted by Marc Tue, May 18, 2010 00:34:55
Una altra cosa que vull evitar és l'esteticisme com a recurs per amagar les possibles mancances o punts febles del pfe. En primer lloc intentaré localitzar-les i minimitzar-les, o si més no, justificar per què no s'han solucionat (causes tècniques, de contradicció amb la dinàmica que es proposa, que siguin conseqüència d'una característica que aporta més a nivell positiu que negatiu...)

En tot cas, el q no faré és intentar tapar escletxes.  • Comments(0)//blog.marcarbos.com/#post30

Com no fer-ho

PFE - ReferènciesPosted by Marc Tue, May 18, 2010 00:28:16
Parlant de simultaneitat i de representar diferents veus, la gent es pot imaginar moltes coses, doncs bé, aquest és un exemple de com NO serà la representació d'aquests conceptes:


I és que per bé que la simultaneitat és obvia en aquest exemple, considero que la jerarquització dels elements és totalment aleatoria, i a la vegada, la simultaneitat que jo he d'expressar ha de conservar, no obstant un grau de linealitat per no alterar les creacions dels participants.

  • Comments(0)//blog.marcarbos.com/#post29

Google

PFE - ReferènciesPosted by Marc Mon, May 17, 2010 02:06:44
Slices és un projecte que pretén arribar a un públic molt ampli, des de gent jove amb coneixements i un vagatge en l'ús de noves tecnologies molt elevats, fins a gent d'edat més avançada amb una experiència digital molt més limitada.

Per aquest fet, és interessant que la filosofia de la pàgina web tingui com a mínim una característica amb Google: tothom sap fer servir la seva funció principal alhora que disposa de multitud d'opcions, gadgets i petites sorpreses de les que els usuaris més experimentats i xafarders poden gaudir.

Això és molt important per aconseguir que ningú deixi de participar per una excessiva complexitat d'us ni per una limitació de recursos que poden avorrir als més exigents.

  • Comments(0)//blog.marcarbos.com/#post26

Cadavre Exquis

PFE - ReferènciesPosted by Marc Mon, May 17, 2010 01:33:13

Segons wikipedia:

"Cadáver exquisito es una técnica por medio de la cual se ensamblan colectivamente un conjunto de palabras o imágenes; el resultado es conocido como un cadáver exquisito o cadavre exquis en francés. Es una técnica usada por los surrealistas en 1925, y se basa en un viejo juego de mesa llamado "consecuencias" en el cual los jugadores escribían por turno en una hoja de papel, la doblaban para cubrir parte de la escritura, y después la pasaban al siguiente jugador para otra colaboración.

El cadáver exquisito se juega entre un grupo de personas que escriben o dibujan una composición en secuencia. Cada persona sólo puede ver el final de lo que escribió el jugador anterior. El nombre se deriva de una frase que surgió cuando fue jugado por primera vez en francés: « Le cadavre - exquis - boira - le vin - nouveau » (El cadáver exquisito beberá el vino nuevo)."

Aquesta manera de participar em sembla molt apropiada per a Slices, ja que és una dinàmica que afecta de manera molt positiva a l'experiència de l'usuari: genera sensació de col·lectivitat, de ser partícep de quelcom més gran, alhora que té un component lúdic bastant evident, i el que és més important, el fet de només tenir una petita referència de l'aportació anterior, permet que la creativitat de cada usuari no es vegi limitada en cap sentit, ja que es poden aportar girs argumentals amb total llibertat.

  • Comments(0)//blog.marcarbos.com/#post25

Deconstrucción

PFE - ReferènciesPosted by Marc Thu, May 13, 2010 00:47:06
Derridá planteja la idea que els textos literaris no tenen un sol significat, sinó infinits, a causa de la multiplicitat de conceptes a que cada paraula utilitzada en el text pot fer referència. Aquesta idea pren el nom de deconstrucció.

La deconstrucció planteja que les diferents significacions d'un text es poden descobrir descomposant l'estructura del llenguatge amb el qual està redactat.

Donada la naturalesa dels textos que seràn generats a través del projecte que plantejo, on la totalitat d'una narració està construïda a través de petites narracions independents entre elles, on l'únic nexe que tenen és un paràgraf, és inevitable parar atenció a la idea que ens proposa la deconstrucció.

Inclús a nivell gràfic, la deconstrucció pot ser una referència a l'hora de plantejar l'estructura de les pàgines de la publicació on es recopilen els projectes generats pel usuaris de la web.

deconstrucció

  • Comments(0)//blog.marcarbos.com/#post21
Next »